خرما و خواص آن
فکری زیبا
Beautiful Mind

خُرما گیاهی تک لپه ای و گرمسیری جزو تیره نخلها است که میوه اش خوراکی و دارای هسته‌ای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشه‌ای بزرگ از شاخه آویزان می‌گردد و برگهای آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر می‌رسد.

به میوهٔ نرسیده خرما، خارک یا خرک(و در زبان عربی، «حبابوک») گفته می‌شود. رطب مرحله قبل از رسيدگي کامل خرماست که رطوبت بيشتر و قند کمتري نسبت به خرماي کاملا رسيده دارد.

میوه خرما جزو میوه‌های سته می‌باشد یعنی تمام قسمت بریکاری آن گوشتی و محتوی مواد غذایی است.

واژه خرما ریشه و بنیاد فارسی داشته و از زبان فارسی به زبانهای هندی، اردو، ترکی، اندونزیایی و مالزیایی وارد شده است.

نام آن درکتاب مقدس42 بار تکرار شده است . این میوه پرخاصیت برای مردم کشورهای اروپایی و آمریکایی تا حدی ناآشنا است و آنرا فقط در کیک و شیرینی مصرف می کنند ولی در خاورمیانه و مخصوصا در کشورهای عربی بعنوان یک غذای اصلی بکار می رود .یهودیان معتقدند درخت خرما در فلسطین و یا اسرائیل امروزی بفراوانی وجود داشته است بطوریکه در ناحیه بین دریای گالیله و دریای مرده جنگل بزرگی از درخت خرما بوده است .مسلمانان معتقدند که حضرت محمد صلی الله علیه وآله و سلماین درخت را خلق کرده اند . در دیانت مسیح، برگ درخت خرما سنبل و نشانه شهادت و روح شهدائی است که در راه دیانت حضرت مسیح جان باخته اند .

ترکیبات شیمیایی خرما :خرما دارای ۲۵ درصد ساکاروز، ۵۰درصد گلوکز، و مواد آلبومینوئیدی، پکتین و آب می‌باشد. به‌علاوه دارای ویتامین‌های مختلف مانند ویتامین A،B،C،E و مقداری املاح معدنی می‌باشد.

درخت خرما در نواحی گرمسیری و نیمه‌گرمسیری، از جمله ایران پرورش می‌یابد. با اینکه خاستگاه آن را میانرودان، عربستان و شمال آفریقا ذکر می‌کنند ولی بررسی‌های علمی، آن را به گونه‌ای به نام علمی P.H. Sivestris که در هندوستان می‌روید نسبت می‌دهند. باستانشناسان احداث نخلستان‌ها را به پنج هزار سال پیش نسبت داده‌اند زیرا نامی از آن بر لوحه‌های گلی ۵۰ سده پیش یافته‌اند.

در ایران نخل و خرما از دوران باستان و پیش از هخامنشی کشت می‌شده. در ادبیات ساسانی از جمله در کتاب بندهشن از نخل یاد شده‌است. منابع چینی از ایران (در زبان ایشان بوسی، تلفظ چینی پارسی) به عنوان سرزمین نخل خرما که در نزدشان به نام عناب پارسی و عناب هزارساله مشهور بوده، یاد کرده‌اند. در پایان سده نهم میلادی، نخل خرما را از ایران به چین برده و در آنجا کشت کرده‌اند. در میان کشورهای اروپایی اسپانیا پیشینه بیشتری در کشت خرما دارد.

از برگ و شاخه درخت خرما سبد و زیرانداز تهیه می‌کنند. از هسته آن نان و از میوه خرما شراب و عسل. مردم صحرا هسته درخت خرما را آرد کرده و از آن نان می‌پزند یا در این هسته را بو داده و از آن به‌عنوان قهوه استفاده می‌کنند زیرا دم کرده آن بسیار مطبوع است و یا حتی این در را در آب برای چند روز خیس کرده و به‌عنوان غذای مقوی به شترهای خود می‌دهند.

تحقیقات درباره ی خرما  نشان داده كه این میوه بهشتی می تواند از بسیاری از سرطان ها مانند سرطان كولون ، معده و غیره پیشگیری كند . یكی از خواص خرما ملین بودن آن است به شرطی كه 6 تا 7 عدد خرما را در 2 لیوان آب جوش خیس كرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل كنید و بلا فاصله یك یا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید . خاصیت دیگر خرما ، خنثی كردن اسید اضافی معده است و از آنجا كه زیادی اسید معده باعث ترش كردن و دل درد می شود ، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید می توانید از فرمول چینی ها درطب سنتی چینی استفاده كنید ، بدین طریق كه 2 تا 3 عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیاندازید و بعد آن را هم زده و بنوشید . خرما را بعنوان میوه نیز می توانید مصرف كنید .

خرما برای افراد سالمند و بچه ها بسیار مفید است. سعی كنید به جای قند و شكراز خرما برای نوشیدن چای استفاده كنید و یا در طباخی از آن استفاده بیشتری ببرید . ورزش كاران به علت فعالیت زیاد به طور حتم باید ازعصرانه ای مقوی كه با خرما تهیه شده باشد، استفاده كنند .

برای مثال خرما و شیر را به همراه نصف فنجان آب آناناس تازه، یك قاشق پودر نارگیل ، و یك قاشق آناناس خرد شده ، در مخلوط كن ریخته و معجون فراهم آمده را میل فرمایید .

صد گرم خرمای تازه دارای 163 كیلو كالری انرژی ، 9/0 گرم پروتئین ، 3/0 گرم چربی ، 38 گرم گلوسید ،30 میلی گرم فسفر، 3/1 میلی گرم آهن ، 51 میلی گرم كلسیم، 10 میلی گرم ویتامینC می باشد . صد گرم خشك آن دارای 300 كالری انرژی ، 2 گرم پروتئین ، 6/0 گرم چربی ، 73 گرم گلوسید ، 60 میلی گرم گوگرد ، 50 میلی گرم فسفر ، 650 میلی گرم پتاسیم ، 65 میلی گرم منیزیم ، 70 میلی گرم كلسیم ، 2 میلی گرم آهن ، 2/2 میلی گرم نیاسین می باشد. سدیم و ویتامینA آن قابل توجه نیست .

بطور کلی خواص خرما عبارتند از:

1.  طبع خرما گرم و خشك است 

2.   براي رفع خشونت و نرم كردن سينه 50 گرم خرما در 1000 گرم آب جوشانده صاف نموده روزي 2 تا 3 استكان بخوريد. البته اين براي افراد سرد مزاج بسيار خوب است.  

3.  براي تقويت كليه از شربت فوق استفاده كنيد. 

4.  كساني كه درد كمر يا درد مفاصل دارند مي توانند از شربت خرما كه در شماره 2 آمده است استفاده كنن  .

5.  اگر خرما با شنبليله خورده شود جهت سنگ مثانه مفيد است. 

6.  براي تقويت نيروي جنسي خرما را در شير تازه خيس كرده كمي دارچين بزنيد و صبح به عنوان صبحانه بخوريد و سپس كمي شير بالاي آن ميل كنيد. البته براي گرم مزاجان زياد خوب نيست.

7.  كساني كه مي‌خواهند سنگ مثانه‌شان خرد شود از دمكردة آن استفاده كنند (دم كرده هسته خرما) و دم كردة آن بسيار قابض است و كساني كه يبوست دارند سعي كنند در هنگام استفاده از دم كردة خرما از غذاهاي ساده و ملين استفاده كنند.  

8.   به خاطر وجود ويتامين B در خرما ميوه خوبي براي تعادل اعصاب و نيز باعث رشد است.  

9.   فسفري كه در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلول‌هاي عصبي مي ‌شود.  

10.  براي كمبود آهن بسيار مفيد است.  

11.  از ابتلاء به سرطان مصون نگاه مي دارد.  

12.  منيزيم و فسفري كه در خرما وجود دارد تقويت كننده اعمال فكري است.

    چون منيزيم مغز در افراد پير رفته رفته كم مي‌شود به همين علت سالمندان در برنامه خود بايد خرما را بگنجانند.  

14.  منيزيم براي حفظ سلامتي پروستات و كليه لازم است. مي‌دانيم كه در هر 100 گرم خرما حدود 63 ميلي‌گرم منيزيم وجود دارد در نتيجه خوردن خرما هرگز فراموش نشود.

15.  كساني كه ديابت دارند مي‌توانند به جاي قند از خرما استفاده كنند. زيرا منيزيم كه در اين ميوه وجود دارد كار كليه و لوزالمعده را آسان مي‌كند.  

16.  كساني كه مي خواهند چاق شوند از رطب با بادام استفاده كنند (رطب خرماي تازه است).  

17.  خرما به خاطر داشتن ويتامين A باعث تقويت مو و ناخن، تقويت قوه بينايي و رشد اندامها در اطفال و نوجوانان مي‌شود.  

18.  سوزانده خرما بصورت سورمه براي تقويت و روياندن مژه و رفع خارش چشم مفيد است.  

19.  به خاطر وجود ويتامينهاي B در خرما براي نمو جنين ، سوخت و ساز مواد پروتئيني و جذب قندها و بيماري‌هاي قلبي و عروقي كبد يك ميوه بسيار مؤثر است.  

20.  كساني كه شب كوري دارند روزانه خرما بخورند.  

21. خرما از پوسيدگي و كرم خوردگي دندان جلوگيري مي‌كند به شرط آنكه بعد از خوردن خرما چند برگ تلخون بجويم.  

22.  خرما بوي بد بدهان را از بين مي‌برد.  

23.  كساني كه رماتيسم دارند از شربت خرما استفاده كنند.  

24.  شيرگرم همراه خرما براي بيماري‌هاي ريوي، سرفه، آسم و برونشيت نافع است.  

25.  اگر چنانچه گرم مزاجان خرما استفاده نموده بهتر است كه يك ساعت بعد از آن از كاهو و سكنجبين استفاده كنند.  

26.  مسواك كردن با گرد سوخته خرما باعث درخشندگي دندان مي‌شود.  

27.  خوردن خرما صبح ناشتا باعث از بين رفتن كرم‌ها مي‌شود.  

28.  كساني كه مي‌خواهند چاق شوند صبحانه گردو يك عدد + خرما 7 عدد و يك ليمو شيرين استفاده كنند.  

29.  كساني كه كمبود نطفه دارند به عنوان صبحانه از خرماي پخته استفاده كنند.  

30.  گرد خرما ناتواني جنسي را از بين مي‌برد.  

31.  براي كساني كه مي‌خواهند حافظه خوبي داشته باشند صبحانه همراه غذا خرما ميل كنند.

32.  بهترين غذاي زمستان خرما است چون انواع املاح معدني را دارد و انرژي كافي به بدن مي‌رساند.  

33.  كساني كه فشار خون دارند خرما كمتر مصرف كنند.

34.  يك غذاي خوب براي كساني كه ضعيف شده‌اند و كم خون هستند بادام زميني همراه خرما و شير استفاده شود.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





جمعه 27 بهمن 1391برچسب:, :: 14:10 :: نويسنده : قهار متولی طاهر

درباره وبلاگ

«محبت را به دل دادن صفای سینه می خواهد/به یاد یک دگر بودن دل بی کینه می خواهد»
پيوندها
خرید اینترنتی عینک آفتابی ریبن">خرید اینترنتی عینک آفتابی ریبن

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان فکری زیبا و آدرس hosseinmot57.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 237
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 262
بازدید ماه : 1057
بازدید کل : 96201
تعداد مطالب : 335
تعداد نظرات : 24
تعداد آنلاین : 1



دریافت كد ساعت
داستان روزانه

كد موسيقي براي وبلاگ